Микробиолошки испитувања

Печати
Категорија: Услуги Објавено на Вторник, 15 Јануари 2013
Share

Микробиолошки  параметри кои се испитуваат во вода за пиење (вода од водовод, пакувана вода , минерана вода), Лабараторијата е акредитирана согласно ISO 17025.

1. Вкупни колиформни бактерии*

2. Колиформни бактерии од фекално потекло*

3. Вкупен број на аеробни мезофилни бактерии*

4. Срептококи од фекално потекло*

5. Сулфидо редуцирачки клостридии

6. Протеус  видови

7. Псеудомонас аеругиноса*

 

Микробиолошки параметри за испитување на животни намирници

1. Испитување салмонела*

2. Испитување на стафилококус ауреус

3. Сулфидо редуцирачки клостридии

4. Протеус видови

5. Ешерихија коли

6. Вкупен број аеробни мезофилни бактерии

7. Квасци, мувли

8. Липолитички бактерии

*Методите се акредитирани согласно ИСО 17025

 

 

Share
Посети: 4276

ЈЗУ Центар за Јавно Здравје - Тетово
Copyright © 2012