Природни минерални води

Печати
Категорија: Испитување на води Објавено на Сабота, 02 Март 2013
Share
  Природни минерални води Датум на последна анализа Исправност Водата е за пиење
Степен на минерализација во однос на сув остаток Бактер
1 Бањиче, кисела вода пред кривина 22.02.2013 Умерено богати со минерални соли + не
2 Бањиче, кисела вода 05.09.2012 Умерено богати со минерални соли + не
3 с. Лешок-кисела вода кај манастир 05.11.2012 Умерено богати со минерални соли 0 да
4 с. Слатино -кисела вода 05.11.2012 Умерено богати со минерални соли 0 да
5 с. Голема  Речица – кисела вода 15.01.2012 Умерено богати со минерални соли 0 да
6 с. Копанце ј.чешма кај џамија 31.01.2012 Умерено богати со минерални соли 0 да
7 с.Ротинце- ј.чешма кај мост 31.01.2012 Умерено богати со минерални соли 0 да
8 с. Долно Палчиште- кисела вода кај џамија 14.01.2012 Умерено богати со минерални соли 0 да

+ Присуство на бактерии повисоко од дозволено

Share
Посети: 1463

ЈЗУ Центар за Јавно Здравје - Тетово
Copyright © 2012