Официјално во Тетово!

Прва државна, најcовременa молекуларна (PCR) лабораторија во Полошкиот регион и пошироко… Микробиолошка лабораторија и молекуларна дијагностика Тетово, како државна лабораторија, ќе работи со најсовремени и софистицирани ПЦР тестови кои детектираат 4 типови гени од коронавирусот. Со ова им се дава можност на жителите од Тетово и пошироко од Полошкиот Регион, со голема сигурност, сензитивност во…

Read More