НОВО!!

Human Papillomavirus – HPV. PCR тест за детекција на HPV и генотипизација на високо и ниско ризични 28 онкогени типови на HPV инфекција кои може да предизвикуваат рак на грло на матката.

Read More

Комплетно реновиран приемнoтo одделение за материјали на Микробиолошката лабораторија и молекуларна дијагностика!

Благодарност до донаторите: 1. Fondacioni Albiz 2. Nuro fix 3. Bella mebel 4. Shaza Trans 5. Kompakt projekt 6. Samir Ziberi 7. Arben Selimi 8. Lirim Elmazi 9. Neshat Musli Исто така благодарност до директорот на ЦЈЗ Тетово за соработката М-р Д-р Африм Шехапи

Read More

ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИП ВО СЕЗОНА 2023/24 ГОДИНА

На 25.10.2023 во Република Северна Македонија започна вакцинацијата против сезонски грип. Вакцинацијата се спроведува во 10-те Центри за јавно здравје и 21 Подрачна единица.Во Скопје, дополнително се отворени 3 пункта во Здравствен дом Скопје, (Поликлиника Идадија, Бит Пазар и Букурешт). Во ИЈЗ е отворен пункт за вакцинација на здравствени работници. БЕСПЛАТНА ВАКЦИНАЦИЈА Е НАМЕНЕТА ЗА…

Read More