5 Maji 2023 – Dita Botërore e Higjienës së Duarve

Përshpejtoni veprimin së bashku. SHPËTONI JETË – pastroni duartHigjiena e duarve çdo vit shpëton miliona jetë kur ajo bëhet në momentin e duhur gjatë ofrimit të kujdesit shëndetësor. Kujdesi i shpeshtë është një shenjë respekti për ata që kërkojnë dhe mbrojnë shëndetin dhe punëtorët e tjerë që e ofrojnë atë kujdes. https://bit.ly/41c0pls

Read More

DITA BOTËRORE E SHËNDETIT

75 VJET PËRMIRËSIM TË SHËNDETIT PUBLIK Me shëndet për të gjithë nënkuptojmë që çdo person të ketë shëndet të mirë për të bërë një jetë të përmbushur në një botë paqësore dhe të begatë. E drejta për shëndet është një e drejtë themelore e njeriut. Të gjithë njerëzit duhet të kenë qasje në shërbimet shëndetësore…

Read More

24 Marsi – Dita Botërore e Luftës kundër Tuberkulozit

Tema: „Po! Ne mund ta zhdukim Tuberkulozin!“Tuberkulozi është një sëmundje e rëndë të cilën e shkakton bakteri Mycobacterium tuberculosis dhe kryesisht prek mushkëritë. TB-ja përhapet përmes ajrit kur njerëzit me tuberkuloz pulmonar kolliten, teshtijnë ose pështyjnë. Për t’u infektuar një personi i mjafton të thithë vetëm disa baktere. Çdo vit nga tuberkulozi (TB) sëmuren 10…

Read More

DITA BOTËRORE E UJIT – LE TË SHPEJTOJMË NDRYSHIMET

Çdo angazhim në drejtimin e ruajtjes së ujit mund të sjellë ndryshime të mëdha për të gjithë ne!Uji është jetë, ndërsa që ta shpëtojmë jetën e planetit tonë dhe ta ruajmë shëndetin tonë, gjëja e parë që duhet të bëjmë është të kursejmë ujë!Lexo më shumë në: https://bit.ly/40mRo9T , https://bit.ly/3yWeoA7

Read More